torstai 23. toukokuuta 2013

Kesämekko Kuusamasta

Mun lemppari kesämekko on sittarista ostettu alemekko. Tykästyin sen malliin, joten ei muuta ku mittaileen ja piirtään siitä kaavaa. Kankaaksi ostin Marimekon Kuusamaa. Yläosa on rypytetty ommeltavalla kuminauhalla (meni yksi rulla). Katsoin ompeluohjetta täältä. En ommellut kuitenkaan tasaisin välein, vaan neljän ryhmissä. Siis silleen, että neljä ommelta puolen sentin välein ja sitten isompi sentin väli. Lisäksi ompelin aika pitkällä tikillä, enkä lyhyellä, kuten ohjeessa sanotaan. Etupuoli on yläosastaan 4 cm korkeampi kuin takaa. Laitan tähän kuvan kaavasta (koko n. 40). Tässä mallissa vyötärölle ei tuu paljon kangasta ryttyyn, vaan mekko on vyötäröltä aika kapee ja levenee helmaan. Olkaimia ei ole kaavassa. Ne on 4,5 cm leveet. Alkuperäisessä mekossa oli vetskari sivusaumassa, mutten koskaan käyttänyt sitä, joten jätin tässä pois.



Kangasta meni 2 krt hameosan pituus + yläosa + saumavarat = rapiat 2 m (tasan 2 metriäkin vois riittää just ja just). Ompelukonekuminauhaa meni yksi rulla ja lisäksi vähän tavallista kuminauhaa vyötärölle ja yläosaan. Kuminauhakujakin kannattaa ommella ompelukonekuminauhalla, niin tuonne kainaloiden kohdalle ei tarvi normaalia kuminauhaa kujaan ollenkaan.

3 kommenttia:

  1. Upean keasmekon varkkasit! Ja tuo kangas on niin nappiin! :) Monesti se vaan on niin etta jotkut lempparit vaan pitaa saada uustuotantoon. Mulla on listalla kanssa pari uutuusversiota lempparitunikasta. Kunhan sais ensin ne kaavat piirreltya. :)

    VastaaPoista
  2. Aivan huikea mekko ja kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. I love it, Marjo!!!

    Laura La Bamba

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)